LOVE yaa

LIKE'II

Friday, 28 December 2012

ruangan UTAMA » Sebab K-Pop Popular Di Malaysia

Sebab K-Pop Popular Di Malaysia

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Paras Rupa
Dimana pun kita berada, paras rupa pasti menjadi daya tarikan utama apabila bertemu seseorang. Umum tahu, para selebriti K-Pop mempunyai paras wajah yang cantik dan kacak. Lihatlah sendiri Choi Si Won dan Kim Hyun Joong yang kacak? Atau mungkin Jiyeon dan Yoona yang comel dan cantik? Siapa yang tidak akan terpikat, kan?
Muzik
Muzik yang menarik juga adalah sebab mengapa peminat di Malaysia meminati K-Pop. Diisi dengan bunyi bass yang padat dan susunan muzik yang bertenaga, K-Pop mampu membuatkan adrenalin para pendengarnya menjadi laju dan terpengaruh.
Tarian
Kalau kita lihat dimana-mana pun, tarian sentiasa menjadi perhatian ramai. Seseorang yang tahu menari mampu meningkatkan daya tarikan sendiri 2 kali ganda dari orang biasa. Sememangnya kumpulan K-Pop terkenal dengan pelbagai jenis tarian.
Seorang peminat K-Pop turut menyatakan, “Lelaki kelihatan seksi bila mereka menari dengan penuh perasaan dan gaya.”
Fesyen
Disamping tarian, paras wajah dan juga skil menari, cara pemakaian atau lebih senang dipanggil fesyen juga mempengaruhi peminat K-Pop tempatan. Kebanyakan kumpulan K-Pop memakai pakaian mengikut identiti masing-masing. Dan, mereka semua tahu berfesyen.
Persembahan secara langsung
Berbanding artis-artis di Malaysia, artis K-Pop selalu mengadakan sesi konsert jelajah ke seluruh dunia dan mereka juga rajin membuat konsert-konsert kecil. Apa yang pasti, persembahan artis K-Pop secara langsung sememangnya sempurna dan mereka tahu bagaimana hendak berkomunikasi dengan peminat.
Muzik video yang menarik
Untuk impresi buat pertama kali, OHBULAN! percaya anda pasti akan lebih tertarik jika melihat muzik video kumpulan K-Pop. Dengan kualiti dan jalan penceritaan yang ringkas, muzik video K-Pop mampu memikat hati penonton.
Lirik lagu
Kalau dilihat, K-Pop juga sudah biasa menggabungkan dua bahasa di dalam satu lagu. Iaitu bahasa ibunda mereka dan juga bahasa Inggeris. Ini sekaligus memberikan pemahaman pada pendengar yang selama ini tidak memahami bahasa Korea.
Pengaruh kawan-kawan
Kebanyakan peminat K-Pop tempatan terdiri daripada remaja berusia 12-18 tahun dan mereka ini kebanyakannya bermula dari pengaruh rakan-rakan. Melalui temubual bersama remaja berusia 16 tahun, “Saya pertama kali dengar lagu K-Pop ketika berumur 14 tahun. Pada waktu itu, siapa saja yang dengar lagu K-Pop nampak sangat ‘cool’.”
Perwatakan
Jenama K-Pop itu sendiri sangatlah mantap sehingga apabila kita membuat riak wajah comel dengan gaya, pasti ada orang yang akan berkata kita melakukan gaya artis K-Pop. Artis-artis K-Pop memang selalu muncul dengan gaya-gaya yang comel tidak kira lelaki atau perempuan dan juga macho.
Daya tarikan seperti inilah yang benar-benar memikat hati para peminat K-Pop tempatan.
Komuniti K-Pop Tempatan
Akhir sekali, jaringan komuniti K-Pop tempatan sendiri yang sebenarnya menggerakkan peminat K-Pop tempatan. Jika anda lihat, terdapat banyak kumpulan peminat-peminat kumpulan K-Pop masing-masing seperti BBVIP, 2NE1, Suju, dan banyak lagi kumpulan lain.
Melalui laman Twitter, Facebook dan Myspace, peminat K-Pop sentiasa mengekalkan hubungan mereka dan juga berkongsi maklumat terbaru tentang berita K-Pop.
Berikut adalah video ketika persembahan langsung Super Junior M baru-baru ini di Kuala Lumpur.

SUMBER

CLICK LIKE when already READ my ENTRY, TQ

Comments
0 Comments

0 .: