LOVE yaa

LIKE'II

Thursday, 18 October 2012

ruangan UTAMA » hanya kerana satu benda penting

hanya kerana satu benda penting

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

181012 , khamis .
dalam pukul 3pm , syafiq nak main lappy .
pastu , mama suruh pergi kedai dulu .
so , syafiq tutuplah lappy .
masa tu tengah charge battery lappy .
almakumlah , semalam dah main lama .
jadi nak full kan balik batterynya .
bila balik dari kedai , syafiq baru teringat ada benda yang penting nak bawak balik rumah .
benda tu cikgu nak esok .
kena tandatangan parents sekali .
kalau takde tandatangan , cikgu taknak terima .
so , syafiq pun pergi sekolah naik motor .
syafiq pergi dengan adik .
masa tengah perjalanan , syafiq terlanggar sesuatu kat jalan .
kesannya tayar motor bocor .
pergh , sakit gila .
bila dah meletup tu , syafiq terfikir .
fikir nak balik rumah atau teruskan perjalanan .
kalau balik rumah bazir je .
nanti nak kena pergi sekolah balik .
so , syafiq teruskan je perjalanan dengan tayar bocor .
dah macam apa kot .
bengang je .
tapi kalau ada orang lalu syafiq pura-II buat lain .
syafiq taknak diorang perasan .
ada jugak yang perasan .
bila dah sampai sekolah , syafiq tengok sekolah dah kosong .
yang ada just cikgu je .
pelajar pun ada tapi cuma 2 orang yang tertinggal .
syafiq pun naik kelas dengan muka tak malu .
actually ada jugak perasaan takut .
takut cikgu ingat nak mencuri or apa .
syafiq pun naik kelas perlahan-II je .
haha , kelakar kay .
and finally sampai pun kelas .
syafiq bawak beg jugak tau .
saje nak kalis .
kalau tak bawak apa-II lagi cikgu syak bukan-II .
syafiq pun ambil barang yang penting tertinggal tuh  .
sebelum balik syafiq ada ambil gambar sikit ::







tu lah kelas syafiq .
see , kosong kan .
bila dah ambil gambar ni , syafiq balik rumah .
masa nak pergi kat tempat motor pun syafiq jalan perlahan-II .
takut cikgu nampak :)
bila dah sampai kat motor , syafiq terus bla .
masa perjalanan balik , jalan raya licin .
pastu makin susah nak bawak motor .
rasa nak jatuh je .
nasib baik syafiq pandai balanced kan and bawah perlahan .
just gear 1 , haha .
ada jugak tukar gear 2 .
tapi berat lah .
almaklumlah , tayar dah meletup kan .
syafiq pun bawak dengan hati-II sampai rumah .
alhamdulillah , sampai pun tapi agak lama lah .
syafiq pun mintak mama duit nak baiki tayar tuh .
syafiq pun pergi dengan tayar macam tuh .
bial dah sampai , dia terus tengok kat tayar and dah tahu .
tak cakap pun .
dia pun check-II .
dia cakap tayar koyak dah keluar dawai .
pergh , nampak sangat tayar tu teruk pecahnya .
syafiq suruh dia tukar tiub tapi dia taknak .
dia cakap kena tukar tayar sekali .
syafiq pun tanya berapa .
harganya RM70 kot .
pergh , mahal gila .
syafiq pun mintak hutang dulu .
sebab masatu syafiq bawak RM20 je .
tak tahu pulak yang boleh teruk macam ni .
hmm , dia tak bagi hutang .
kalau orang kenal je boleh .
so , syafiq pun bagi alasan yang baik-II tapi dia tetap tak bagi hutang .
nak jugak cash money .
syafqi pun balik rumah dengan perasaan kecewa sebab dah bazir banyak masa and tayar tak baiki lagi .
hmm , malu wey .
ada sorang tu dia perasan , " kenapa tayar tak baiki lagi ? "
pergh m malau kot nak jawab .
syafiq cakap , " mahal sangat " .
so , syafiq terus balik rumah .
bila kat rumah , syafiq pun cakap kat mama .
pastu malamnya papa balik.
papa bagi duit .
so , syafiq terus pergi baiki .
haha and finally tayar tu dah okay sekarang .
dia syorkan beli tayar tubeless .
tubeless ialah tayar takde tiub .
hmm , pandai-II lah korang bayangkan .
tulah kenangan pahit untuk harini .

CLICK LIKE when already READ my ENTRY, TQ

Comments
0 Comments

0 .: