LOVE yaa

LIKE'II

Sunday, 1 January 2012

ruangan UTAMA » ALASAN tentang AURAT

ALASAN tentang AURAT







1. Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?
-Yang pasti, tak tutup aurat, confirm masuk neraka.

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak.
-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. “Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia”. Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, ” pakai tudung tak mestinya baik..bla…bla…bla…”

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.
-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.
-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.
-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

CLICK LIKE when already READ my ENTRY, TQ

Comments
2 Comments

2 .:

X boy said...

BETUL!!! klau ko pakai tudung labuh tapi ko jahat same laa dengan pakai ketat sexy tapi baik.

nurieka said...

betul . as a gurl , malu a tgk perubahan mendadak gurl skang . bukan nk ckp myself niyhh bek . lau g at shopping complex , ley tgk gurl y kai tudung dress up cmner . lg2 dgn style selendang skang , lg la terdedah . ini y dikatakan dunia nk kiamat . tp sume org y kai tudung n y open uh jht . oke :)